Loza Beogradska Rana

Loza Beogradska Rana

Loza Kardinal

Loza Kardinal

Loza Muskat Hamburg

250,00 RSD

Masa grozda varira od 150 do 400 g. Meso ploda je neznatno hrskavo, a sok bezbojan i jakog muskatnog mirisa.

Mogućnost dostave: Da


Stanje:
Rasprodato
SKU
1408
  • Kupiti 5 za 242,50 RSD svaki i sačuvati 3%
  • Kupiti 10 za 237,50 RSD svaki i sačuvati 5%
  • Kupiti 20 za 225,00 RSD svaki i sačuvati 10%

Poreklo loze Muskat Hamburg

Loza Muskat Hamburg je stvorena je u staklenicima Engleske. U zemlji nastanka, Belgiji i Holandiji gaji se u staklenicima.

Osnovne karakteristike

Čokot je izražene vegetativne snage. Grozd je krupan, cilindrično-konusan i rastresit. Masa grozda varira od 150 do 400 g. Bobice su krupne, jajolike. Pokožica je tanka, plavocrvene boje, posuta obilnim pepeljkom. Meso ploda je neznatno hrskavo, a sok bezbojan i jakog muskatnog mirisa.Sorta je srednje pozna. Pripada sortama koje sazrijevaju krajem II i početkom III epohe, u našim agroekološkim uslovima grožđe sazrijeva krajem septembra. Sorta je veoma prinosna, prinos grožđa varira od 16 do 20 hiljada kg/ha.

Grožđani sok sazrelog grožđa sadrži 18 do 20% šećera i 6 do 7 g/l ukupnih kiselina. Grožđe ima veoma prijatan ukus i izražen muskatni miris. Ima dobru transportabilnost, ali se u hladnjači ne može dugo čuvati. Na mnogim tržištima uživa renome najkvalitetnije sorte. Od prezrelog grožđa može se dobiti kvalitetno muskatno crno vino i muskatna lozovača.

Orezivanje i održavanje

S obzirom na raspored rodnih okaca na lastaru, može se orezivati kraće, na duge kondire, ali joj više odgovara da se orezuje na kraće lukove i gaji na špalirskom naslonu sa stablom u obliku kordunice.Dobro uspijeva na dubokim, umjereno plodnim, rastresitim i toplim zemljištima. Na najznačajnije bolesti vinove loze je srednje otporna. Svrstava se u red stonih sorti otpornih na zimske mrazeve; okca izmrzavaju na -22 do -25°C. Od loznih podloga preporučuju se: 41B, 5BB, 8B i Paulsen 1103.

Više informacija

Za više informacija nas pozovite. Posetite naš blog gde možete pronaći puno dobrih saveta o sadnji i održavanju sadnica.

Više informacija
Mogućnost dostave Da
Write Your Own Review
Samo registrovani korisnici mogu pisati komentare. Molimo vas da se Prijavite na sistem ili ako nemate korisnički nalog da ga kreirate.